Plăcinta cu ceapă este un preparat bunuț fie cu foi de plăcintă gata cumpărate, fie cu aluat frământat în casă. Aluatul • 500 g făină• 0,500 litri apă caldă• sare• 1 pahar untdelemn – plus 4 linguri pentru stropit și uns În movilița de făină se face o scobitură în...
Blog
RețeteȚelină cu măsline, mâncare de post dulce-amăruie
Reţetă apărută în cartea lui Radu Anton Roman, 𝘉𝘶𝘤𝘢𝘵𝘦 𝘣𝘢𝘭𝘤𝘢𝘯𝘪𝘤𝘦 𝘤𝘶 𝘢𝘤𝘤𝘦𝘯𝘵 𝘳𝘰𝘮𝘢̂𝘯𝘦𝘴𝘤. Una din mâncărurile obişnuite de post ale verilor târgoveţe, dar şi o intrare agreabilă răspândită în Valahia mai ales, unde pătrunseseră Balcanii cu toate ale lor. Ingrediente: • 6...